Slăbește în timp ce dormi! Încearcă aceste 5 băuturi

Înainte de a merge la culcare, beți o ceașcă de ceai de mușețel sau mâncați câteva linguri de chefir: există alimente care stimulează metabolismul și vă ajută să ardeți mai mult și mai bine….

Aleargă, și pentru că îți place. Și apoi faci sport, exerciții, dietă, sacrificii. Dar știați că puteți slăbi și pierdeți în greutate chiar și fără să faceți nimic, fără niciun efort fizic sau mental. Cum? Prin somn!

Bineînțeles, aceasta nu este o activitate comparabilă cu fitness-ul. Dar chiar și în timpul somnului, mai ales în timpul somnului profund, relaxat și liniștit, puteți arde calorii.

Și există băuturi care ajută în acest sens. Fie datorită mineralelor relaxante, fie datorită efectului „placebo” pe care îl oferă, fie datorită simplului fapt că ne ajută să adormim chiar și atunci când nu putem, aceste băuturi sunt adevărați aliați ai unui somn de bună calitate și ai slăbitului nocturn.

5 băuturi care te ajută să slăbești în timp ce dormi

  1. Sucul de struguri

Cel obținut numai și numai din struguri este capabil să transforme grăsimile, acționând asupra lor. Acest lucru se datorează resveratrolului, care funcționează și ca antioxidant. Există un studiu al Universității din Melbourne, Australia, care spune că a bea puțin suc de struguri noaptea are aproape același efect asupra creierului ca și câteva mici șocuri electrice.

  1. Lapte

Un pahar de lapte, cald, călduț sau rece, conține exact cantitatea potrivită de cazeină, o proteină bine cunoscută de pasionații de fitness, deoarece se digeră lent și ajută la formarea mușchilor, potrivit mai multor studii, inclusiv unul apărut în revista Medicine and Science in Sport and Exercise. Dincolo de asta, ajută la accelerarea metabolismului și astfel ajută la procesul de ardere a caloriilor.

  1. Băuturile din soia

Potrivit Universității din Birmingham, proteinele din soia facilitează formarea melatoninei, unul dintre cei mai buni aliați atunci când vine vorba de odihnă și ciclurile de somn. Melatonina scade nivelul de cortizol, responsabil de stres, dar și de creșterea în greutate.

  1. Mușețel

Ei bine, cu siguranță nici acesta nu sună a ceva nou pentru cei care vor să se odihnească bine. O ceașcă de mușețel cald ajută digestia și favorizează somnul. Poate ceea ce nu știai este că mușețelul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, te poate ajuta în dieta ta.

  1. Kefir

Acesta este un derivat al iaurtului, obținut din lapte fermentat. Obișnuiești să te gândești că este un aliment excelent pentru micul dejun și nu te înșeli. Dar chiar și seara, înainte de a merge la culcare, poate avea rolul de a favoriza flora intestinală și absorbția de vitamine și minerale.

Lasă un comentariu